Και που λες Σωτηρία…

… σήμερα τιμήθηκε η μνήμη σου, με το ξυλοδαρμό τεσσάρων «ΕΚΟΦιτών» της ΕΑΑΚ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΚΝΕ για τη δολοφονία σου.

Σε αντίθεση με ότι περιγράφει ο σύντροφος μπλόγκερ Σφυροδρέπανος, θα πω μια άλλη γνώμη για τα γεγονότα της «βεβήλωσης του μνημείου της Σωτηρίας  Βασιλακοπούλου» με βάση και όσα εγιναν στο Βόλο.

Διότι ο αυτισμός και ιδιαίτερα ο πολιτικός αυτισμός, όταν ξεπερνάει τα όρια είναι  πολύ επικίνδυνος. Ακόμη, προσωπικά θεωρώ ότι τα γεγονότα στο Βόλο (όπως δρομολογήθηκαν και με βάση ποιοι πρωταγωνίστησαν) είναι πολύ σημαντικά και σηκώνουν πολύ κουβέντα για το τι είναι και τι δεν είναι κομμουνιστική ηθική σήμερα. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Μετά τη «βεβήλωση»

Σάββατο απόγευμα και αφού έχει γίνει η φάση στη Πάντειο, μαθαίνουμε ότι κάποιοι τύποι διαλύουν τα τραπεζάκια της ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο στο Βόλο. Πάνε κάποιοι σύντροφοι της ΕΑΑΚ εκεί και γίνετε ο κλασικός διάλογος που αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις που έχουν βγει. Πέφτουν κάποιες φάπες αλλά όχι κάτι σοβαρό.

Σήμερα Δευτέρα, η σπουδάζουσα της ΚΝΕ Βόλου συγκεντρώνεται στην Αρχιτεκτονική (τη σχολή στο Βόλο που είναι πρώτη δύναμη η ΕΑΑΚ) και αρχίζει να κάνει ανακοινώσεις από ντουντούκα και να κολλάει Α3 παντού. Γύρω στις 10μιση, και αφού επαναλαμβάνετε ο κλασικός διάλογος περι ΕΚΟΦιτών.   γύρω στους 20Κνίτες τη πέφτουν στους τρεις συντρόφους του σχήματος της ΕΑΑΚ που ήταν τότε εκεί. Τον ένα του κοπανάναι το κεφάλι σε μια κολώνα και προφανώς πάει νοσοκομείο. Μετά από λίγη ώρα μαζεύεται και άλλος κόσμος και ενώ κάποιοι ήταν στο νοσοκομείο γίνετε και άλλη επίθεση. Το αποτέλεσμα είναι άλλοι 3 σύντροφοι στο νοσοκομείο.

Πολιτικός αυτισμός και Κομμουνιστική Ηθική

Τέτοια πράγματα ποτέ δε γινόταν στο Βόλο, ούτε και από τη Κρατική Καταστολή. Η ΚΝΕ τα κατάφερε όλα σε λίγες ώρες. Πράγματι δε ξέρω τι έχουν να κάνουν όλα αυτά με τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου ή τη γενικότερη πάλη ενάντια στον «αντικομουνισμό» ή για όλα όσα κατηγορεί ο Σφυροδρέπανος

(έρχονται κάθε χρόνο στο μνημόσυνο με ένα στεφάνι. Σαν κι αυτό που αφήσαμε κι εμείς στην κηδεία του γράψα, γιατί ήταν τίμιος σύντροφος και το αίμα νερό δε γίνεται. Το θέμα όμως είναι πώς τιμάς τον άλλο στη ζωή με τις πράξεις σου. Κι εγώ δεν τους είδα ποτέ σωτηρία στην πύλη που έδινες προκηρύξεις, λίγο πριν δώσεις και τη ζωή σου, να ‘ρχονται να συνεχίσουν αυτό που έκανες.)

Νομίζω είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα. Είναι η προσπάθεια μπετοναρίσματος μιας «αυτιστικής» γραμμής που αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Ο αυτισμός ξέρετε έχει δύο βασικές εκφάνσεις. Η πρώτη είναι ότι ο ασθενής αρχίζει να αποκόπτεται από την πραγματικότητα. Η δεύτερη είναι ότι δημιουργεί μια δική του πραγματικότητα που συνήθως δεν ανατρέπεται. Αυτή η πραγματικότητα με πολύ δόση προπαγάνδας οδήγησε εκεί που οδήγησε σήμερα στο Βόλο αλλά και σε άλλες πόλεις.

Το τελευταίο και το πιο λυπηρό σχετικά με όσα γίνανε στο Βόλο έχει να κάνει και με κάτι άλλο. Παρέλειψα να πω ότι πήγε και ένας Κνίτης στο νοσοκομείο, επειδή από το πολύ ξύλο χτύπησε και τα δάχτυλά του. Ήταν ο σύντροφος Στάθης, ένας από τους πρωταγωνιστές στο ξύλο σήμερα.

Ήταν ο ίδιος σύντροφος που είχε μαχαιρωθεί πριν από 3 χρόνια από φασιστοειδή κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης του Συλλόγου Χωροταξίας Βόλου, για όσους το θυμούνται. Τότε στη μάχη των μεγάλων καταλήψεων του 2007. Σαν ΕΑΑΚ Βόλου είχαμε κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθούμε στο σύντροφο. Καταθέσεις στην Αστυνομία, κείμενα συμπαράστασης, ψηφίσματα από όσους συλλόγους μπορούσαμε πανελλαδικά κ.α.

Τρία χρόνια μετά η κομμουνιστική ηθική του συντρόφου αλλά και του κόμματός του, σε μια από τις σημαντικότερες καμπές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα , περιλαμβάνει το ξυλοδαρμό αγωνιστών της Επαναστατικής Αριστεράς (που ήταν δίπλα του όταν χρειαζόταν) στο όνομα του Κομμουνισμού. Και που λες Σωτηρία… έτσι τιμάτε η μνήμη σου.

4 Responses to “Και που λες Σωτηρία…”

 1. αγωνιστής Says:

  Α, βρε Σωτηρία…

  30 χρόνια συμπληρώνονται από την άναδρη δολοφονία σου από ένα τσιράκι’οδηγό της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ ονόματι Χαρίσης…

  Σε πρωτογνώρισα μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα της ενιαίας ΚΝΕ το ¨86 όταν πρωτομπήκα σαν μαθητής στην ΚΝΕ…

  30 χρόνια μετά, και το κόμμα στο οποίο πίστεψες, σε χρησιμοποίησε ελεεινά και τρισάθλια, για να προβοκάρει μια άλλη κομμουνιστική δύναμη: Την ΕΑΑΚ..

  30 χρόνια είσαι απούσα και ούτε μια φορά δεν πρότεινε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στη συνέλευση της σχολής σου, να πάρει απόφαση για να μπει μια πλακέτα να σε θυμίζει…

  30 χρόνια μετά κατέβηκε στο ΚΚΕ η άθλια ιδέα, να φτιάξει μια πλακέτα με την υπογραφή του και να την τοποθετήσει με το έτσι θέλω σε χώρο της ΕΑΑΚ. Για να σε τιμήσει;; Προφανώς και όχι!! Απλά, για να προβοκάρει την ΕΑΑΚ και να βγει μετά διαστρέφοντας την ίδια την πραγματικότητα να καταγγείλει με χυδαίο και παρανοϊκό τρόπο την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για …φασισμό, ναζισμό, κλπ κλπ κλπ… Και όλα αυτά ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ…

  30 χρόνια μετά και την πλακέτα σου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗς ΝΕΟΛΑΙΑΣ του (που έχει ΑΦΘΟΝΟ), αλλά χουλιγκανίστικα, και ετσιθελικά (φαντάσου Σωτηρία κα να χε την εξουσία που θα έστελνε το ΚΚΕ όλους τους άλλους κομμουνιστές), παρά πήγε και την έβαλε σε χώρο της ΕΑΑΚ. Ετσι! Για όπως ο σκύλος κατουράει για να ορίσει την επικράτειά του, έτσι και το ΚΚΕ-ΚΝΕ ασέλγησε πάνω στη μνήμη σου, ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΟΥ: Για να πει στην ΕΑΑΚ πως ¨εδώ είμαι εγώ, και εσείς δεν υπάρχετε επειδή το λέω εγώ¨…

  Σωτηρία, εμείς οι κομμουνιστές δεν αγωνιζόμαστε για να υπάρχουν αυτές οι μισαλλόδοξες, παρανοϊκές και κανιβαλλικές λογικές… Το ξέρουμε και το μάθαμε καλά…. Το νέο μας κομμουνιστικό κίνημα, η νέα κομμουνιστική απόπειρα εφόδου στον ουρανό, θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον πολιτισμό της ανθρωποφαγίας του ΚΚΕ και όποιου άλλου συμπεριφέρεται έτσι…

 2. αγωνιστής Says:

  Σωτηρία, δεν ξέρω εάν ζούσες που θα βρισκόσουν σήμερα, αυτό που ξέρω είναι πως το ΚΚΕ μεταλλάσεται ολοένα και περισσότερο, σε έναν ανθρωποφαγικό μηχανισμό.

  Νιώθει πως φουντώνει η αριστερή αναζήτηση στις γραμμές του και προσπαθεί με κάθε τρόπο (με λασπες, συκοφαντίες, ξύλο, εξευτελισμό της μνήμης των ηρώων του κομμουνιστικού κινήματος) να ανακόψει αυτές τις διεργασίες στο εσωτερικό του και στο εσωτερικό της ΚΝΕ. Προσπαθεί το ΚΚΕ λυσσαλέα, να μπετονάρει τα μέλη του, χτυπώντας στο συναίσθημα! Για αυτό και σε χρησιμοποίησε άθλια Σωτηρία μου.

  Αλλά, δεν θα του περάσει! Σαν κομμουνιστές που είμαστε, έχουμε καθήκον, να υπερασπίσουμε τη στοιχειώδη λογική και την συντροφικότητα, κόντρα στον άθλιο κατήφορο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

  Και θα το καταφέρουμε Σωτηρία, να είσαι σίγουρη!

 3. Θάνος Says:

  https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/06062007.3gp

  Πως εξελίσσεται η ιστορία. Πριν τρία χρόνια δείτε “συναγωνιστές” της ΚΝΕ και “φίλε” Στάθη ποιοί σε υπερασπίστηκαν απέναντι στις ομάδες τραμπούκων που βρεθήκαμε μαζί αντιμέτωποι. Για να γίνεις τώρα ο επικεφαλής των τραμπούκων που στείλανε 4 αγωνιστές στο νοσοκομείο. Δεν πειράζει όμως γιατί δεν μετανιώνουμε. Όσο χαμηλά και να πέσετε αυτή τη στάση θα κρατούσαμε και αύριο και πάντα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: