Γιορτή Αντικομμουνισμού… πριν το συνέδριο

Ο Τσε Γκεβάρα, ο οποίος εδήλωνε «επαγγελματίας επαναστάτης», σίγουρα σήμερα δεν θα αναγνώριζε τους… «συναδέλφους» του στον… Περισσό. Ο περίφημος Τσε ουδέποτε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπάρξουν κάποτε επαναστάτες που να αμείβονται για να «παίζουν» τον ρόλο του… επαναστάτη, να διαμένουν δωρεάν σε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων, να μετακινούνται με «Κουάτρο» αυτοκίνητα, να διαθέτουν υπερσύγχρονες τηλεπικοινωνιακές συσκευές, γραφεία με μοκέτες και ηχομόνωση, εσωτερικό κύκλωμα τηλεόρασεως και να προάγονται βάσει ενός ειδικού…  βαθμολογίου, το οποίο θα εζήλευε ακόμη και ο υπουργός Προεδρίας για τους δημοσίους υπαλλήλους!

Γιατί αν δεν το γνωρίζετε, το ΚΚΕ διαθέτει σήμερα περίπου 2.500 επαγγελματικά στελέχη-μάνατζερ με τα οποία ελπίζει να κάνει κάποτε την επανάστασή του!

Τάδε έφη Νίκος Χασαπόπουλος στις 17 Φεβρουαρίου του 91’, στα πλαίσια του αφιερώματος της εφημερίδας ΒΗΜΑ στο 13ο συνέδριο του ΚΚΕ, λίγες μέρες πριν την έναρξή του. Κρεσέντο αντικομμουνισμού, ειρωνεία και προφανώς προώθηση της Ανανέωσης στο Κόμμα…

Για να καταλάβετε το ύφος το αφιέρωμα ξεκινούσε με το σκίτσο του Φλωράκη και Φαράκου με φόντο ένα αραχνιασμένο σφυροδρέπανο, μετά από μια μικρή εισαγωγή ακολουθούσαν άρθρα του στυλ «Το χρώμα του κόμματος… και το χρώμα του χρήματος», «επάγγελμα Κομμουνιστής» και «Πόση είναι η περιουσία του ΚΚΕ και ποιος την ελέγχει».

– Μαράκης Νίκος – Το χρώμα του κόμματος και το χρώμα του χρήματος

– Χασαπόπουλος Νίκος – Επάγγελμα Κομμουνιστής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: